Nieuwe inkomsten genereren voor verenigingen juist tijdens de coronacrisis!

Serviceswebinar maandag 23 november 2020 
Thema Nieuwe inkomsten genereren, juist tijdens coronacrisis!
 
Wie ben ik?

Mijn naam is Leonard Maaskant. Ik ben 19 jaar. Ik kom uit een dorpje genaamd Obdam, ik heb vroeger zelf aan judo en atletiek gedaan en ik heb ook op hoog niveau aan dansen gedaan. Op het moment hou ik mijzelf veel bezig met fitness bij de lokale sportschool. Ik studeer aan de hogeschool Inholland in Alkmaar. Hier volg ik de studie Social Work. Ik zit in mijn tweede jaar en loop sinds oktober stage bij het kernteam van het Hoorns sportakkoord. Ik heb voor deze stage gekozen, omdat het mij ontzettend leuk lijkt om de mensen in Hoorn aan te zetten om te gaan sporten.

Het doel van de Webinar
Op maandag 23 november om 19:30 was er een Webinar gegeven voor alle sportverenigingen van Hoorn. Er werd ingegaan op hoe sportverenigingen  elkaar kunnen helpen en steunen, maar ook hoe verenigingen om kunnen gaan met het nieuwe sponsorbeleid. In het begin van de Webinar had Hoorns sportformateur Loek Stam wat verteld over het Hoorns sportakkoord en het kernteam. 

Een belangrijk onderdeel was het op de hoogte brengen van steunmaatregelingen ter gevolge van de coronacrisis. Sponsors zijn heel belangrijk voor sportclubs en tijdens de Webinar werd hier dus ook een hoop tijd aan besteed. Er werd hier informatie gegeven over hoe je sponsors kan werven maar ook kan behouden. Er werd verteld hoe persoonlijk contact met je sponsors erg belangrijk is, maar ook dat de kleine dingen een groot effect kunnen hebben. Zoals bijvoorbeeld zorgen dat er een T-Shirt van je club op het kantoor hangt van je sponsor of regelmatig persoonlijk langskomen bij je sponsor. Er werd ook aandacht besteed aan het behouden van sponsors in de coronacrisis. Dit kan je bijvoorbeeld doen om aan te bieden om je leden in te zetten om je sponsor te helpen. Ook werden er alternatieven manieren gegeven om financieel door de crisis heen te komen, zoals bijvoorbeeld crowdfunding. Hier werd in makkelijke stappen uitgelegd hoe je een goede crowdfunding kan opzetten. Kortom was de Webinar een uitleg over hoe sportverenigingen subsidie en steun kunnen vragen bij de overheid door de coronacrisis, maar ook hoe ze sponsors kunnen werven en behouden voor en tijdens de coronacrisis en hoe je een goede crowdfunding page zou kunnen opzetten en wat het effect daarvan is.

Wat vond ik van de Webinar
Ik vond de Webinar een heel mooi idee om de verschillende sportverenigingen te helpen bij belangrijke financiële zaken, maar ook om de awareness van het sportakkoord te verspreiden. Iedereen heeft natuurlijk last van de coronacrisis, dus ook sportverenigingen en hun sponsors. Met deze Webinar werden de sportverenigingen op de hoogte gebracht van de manieren om hun hoofd boven water te houden tijdens de crisis en de verschillende mogelijkheden die er zijn. Dat de sportverenigingen samen sterk kunnen staan. 

Ik heb zelf geleerd hoe belangrijk het is om persoonlijke aandacht aan sponsors te geven en dat de hele kleine dingen al een groot effect kan hebben om te zorgen dat je sponsors behoud. Deze informatie kan vitaal zijn voor sportverenigingen en daarom is het dus belangrijk dat deze kennis gedeeld wordt. Het onderdeel crowdfunding vond ik erg interessant, omdat dit een erg mooie manier om mensen maatschappelijk te betrekken bij het steunen van een sportclub.

Direct aan de slag
Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u met uw vereniging aan de slag? En kunt u hiervoor wel wat hulp gebruiken? Meld u dan aan voor het gratis begeleidingstraject.
Auke Abbekerk van Vrijwilligerspunt Hoorn en Mirjam van Dijk verzorgen voor u een workshop. Het doel is samen met u te komen tot een succesvol initiatief voor het genereren van nieuwe inkomsten. U leert een doel te bepalen, een stappenplan op te stellen, uw doelgroep te benaderen en uw activiteit te promoten. 

De workshop vindt plaats op maandag 11 januari en vindt online of op locatie plaats. Na de workshop volgen er twee individuele begeleidingstrajecten per vereniging. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Mirjam van Dijk via m.van.dijk@hoorn.nl

De presentatie van woensdag 23 november
De sheets van de presentatie kunt u hier bekijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *