Skip to main content
| Kernteam | Nieuws

Nieuwsbrief maart '21

SAMENWERKING OP HET ADOS SPORTCOMPLEX 

15 december 2020: het kabinet sluit Nederland voor de tweede keer dit jaar. De sport ligt ook weer stil. In overleg met onze trainers zijn we gaan bekijken welke alternatieven er mogelijk zijn. Het sportpark Keep Moving en bij onze buren, korfbalvereniging ADOS op het kunstgrasveld. Samen afgesproken dat wij net als in de zomerperiode gebruik konden maken van het veld wanneer er ruimte is. Dat was er voldoende. Met de formele goedkeuring van de gemeente, door Mirjam van Dijk. En nu, er meer ruimte is om buiten te sporten, maken we met vier verenigingen, naast ADOS en HG&TC, ook volleybalvereniging NIVO en karate Neuhaus, gebruik van de buitenmogelijkheden op het sportcomplex. En daar zijn wij heel erg blij mee. 

REGIONAAL SPORTPODIUM 

Zaterdag 3 juli, de Westfriese Sportexperience. Met clinics, demonstraties, wedstrijden, ontmoetingen en presentaties van topsporters en sporttalent. Op het sportpark de Westrand in Wervershoof. 

Ook het Kernteam Hoorns Sportakkoord is hier bij aanwezig. 

WEBINAR WTBR

Bestuurswerk is nuttig en nodig. Vanaf 1 juli 2021 is het belangrijk dat de sportvereniging of stichting voldoet aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechts-personen. Zeker omdat er na 1 juli 2021 sprake is van hoofdelijke aansprakelijkheid als er wat misgaat.

Webinar: 11 mei 19.30-21.00 u

Informatie via Mirjam van Dijk verenigingsadviseur sport 

DE OUDERENRAAD 

De Ouderenraad van Hoorn is al 

vele jaren actief. Zeker in deze tijd stimuleren zij de sport en het bewegen. Om fit en in goede gezondheid te blijven en ook het sociale aspect o.a. de eenzaamheid tegen te gaan. Via de eigen website en de maandelijkse Nieuwsbrief worden mogelijkheden aangeboden om op te pakken. Bijvoorbeeld dagelijks thuis voor de buis op en achter de stoel een kwartiertje meedoen met Olga Commandeur ‘Nederland in Beweging’ op NPO 1 om 09.15 uur of NPO 2 om 10.15 uur. 

Team Sport Hoorn heeft bewegingsfilmpjes ‘Fitness voor ouderen’. Evenals allerlei te downloaden wandelroutes in Hoorn.