Skip to main content
| Kernteam | NPO Praktijk Voorbeelden

Inrichting sportief schoolplein I Tabor College Werenfridus

Omschrijving:
Het doel is om het schoolplein te ontwikkelen met faciliteiten voor Calisthenics, volleybal, en basketbal, inclusief vaste toestellen, netten, en borden. Daarnaast willen we extra los materiaal aanschaffen om aan de behoeften van de leerlingen voor buitenactiviteiten te voldoen. Tot slot willen we extra materiaal voor de pauzesportleerlingen aanschaffen.

Doelstelling:
Ons doel is om de ontmoeting en sociale interactie tussen leerlingen buiten de lessen te stimuleren en zoveel mogelijk leerlingen in de pauzes actief te betrekken in de wereld van lichaamsbeweging, in lijn met de schoolvisie om leerlingen zelfbewust en sociaal bewust te maken, en om het predicaat van een gezonde school te verdienen.

Doelgroep:
Jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar.

Resultaat:
Leerlingen maken veelvuldig gebruik van de nieuwe toestellen die zijn geïnstalleerd dankzij de toegekende subsidie. De PR-inspanningen via kranten en schoolkanalen hebben gezorgd voor veel aandacht en enthousiasme voor deze nieuwe voorzieningen. Voorheen was pauzesport vooral populair binnen in de zalen, maar met de nieuwe materialen loopt het buiten ook uitstekend. De toestellen zijn zeer toegankelijk en stimuleren actieve deelname. 

We hebben wel enkele uitdagingen gehad bij de uitvoering van dit initiatief, met name met betrekking tot de overtuiging van de directie over het belang van deze vernieuwing. Het project ging namelijk ten koste van parkeerplaatsen, wat aanvankelijk zorgen baarde. Gelukkig heeft de directie positief gereageerd en constructief meegedacht om oplossingen te vinden. Zo worden het volleybalveld en de tafeltennistafel verplaatst omwille van veiligheidsredenen, aangezien de trottoirbanden te dicht bij het volleybalveld geplaatst waren, wat een potentieel gevaar vormde.