Skip to main content
| Kernteam | NPO Praktijk Voorbeelden

Monkeybar en Kingveld op IKC het Ooijevaarsnest

Omschrijving van het initiatief:
In ons streven naar het bevorderen van beweging en actief spel voor kinderen van 8 tot 12 jaar hebben we een bijzonder initiatief genomen. Na een korte enquête onder de kinderen, waarin we hun wensen en behoeften peilden, hebben we besloten om een monkeybar te plaatsen en een vast belijnd kingveld te creëren op ons schoolplein.

Doelstelling van het initiatief:
Ons doel was om oudere jeugd uit te dagen en hen meer keuzemogelijkheden te bieden voor buitenspellen. We wilden deze mogelijkheden realiseren op ons schoolplein vóór het einde van het schooljaar.

Doelgroep:
Dit initiatief is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar.

Activiteitenbeschrijving:
Om onze doelen te bereiken, hebben we de volgende activiteiten ondernomen:

- De installatie van een monkeybar, met aandacht voor een ondergrond die voldoet aan de NEN-normen.
- Het verwijderen van tegels en het inzaaien van gras.
- De aanleg van een kingveld, waarbij het schilderwerk is uitgevoerd door een professional.

Resultaat:
Het resultaat van ons initiatief is opmerkelijk. Het Kingveld is nu de meest bezochte plek op ons schoolplein, waar kinderen genieten van actieve spellen en sportieve uitdagingen. Het heeft de sociale interactie en de mate van activiteit op school aanzienlijk verhoogd.

Wat betreft de monkeybar, merken we dat deze in de koudere maanden minder wordt gebruikt, vermoedelijk vanwege de koude buizen. Echter, we laten ons niet ontmoedigen en zijn van plan om in het voorjaar een spannende uitdaging te organiseren om de monkeybar opnieuw onder de aandacht te brengen en het enthousiasme van de kinderen te stimuleren. Ons initiatief blijft evolueren en we blijven zoeken naar manieren om beweging en plezier op ons schoolplein te bevorderen.