Skip to main content
| Kernteam | Praktijk Voorbeelden

Project samen fit voor vrouwen

De afgelopen 20 weken hebben ruim 30 vrouwen meegedaan aan de activiteit ‘Samen fit voor vrouwen’ in wijkcentrum Kersenboogerd, een samenwerkingsproject van Stichting Netwerk, de buurtmoeders en Generation Gym. Dit project is opgezet omdat veel vrouwen vaak niet weten hoe zij fitter kunnen worden en/of hoe zij gezonder kunnen leven.
De deelneemsters hebben hard gewerkt aan het vergroten van discipline, motivatie en hun zelfvertrouwen. Daarnaast is er gewerkt aan het hanteren van een gezonde leefstijl zoals: gezonde voeding, hoe om te gaan met stress en vooral plezier hebben met elkaar.

Shirley en Kristy van Generation Gym hebben elke week een uitdagend programma neergezet. De lessen bestonden uit een warming-up, grondoefeningen gericht op spieren, rek- en strekoefeningen, boksen/kickboksen en er is aandacht besteed aan de coördinatie, gezonde leefstijl en zelfvertrouwen.

De vrouwen hebben ook meegedaan aan de gezondheidscheck. Sommige vrouwen hadden een zorgelijk uitslag zoals: een te hoge cholesterol, slappe bekken of overgewicht. Tijdens de lessen is hier regelmatig aandacht aan besteed en het resultaat mag er wezen! Vele vrouwen hebben aangegeven dat ze tussen de 2 en 6 kilo zijn afgevallen. Ze voelen zich sterker, hebben minder pijn aan hun lijf, ervaren minder stress, slapen beter, voelen zich energieker, hebben na het sporten meer zin om actief bezig te zijn en bewegen elke dag meer dan ze in het verleden hebben gedaan.

Naast sport zijn er ook kooklessen gegeven die gericht waren op gezonde voeding. Na het koken hebben we heerlijk met elkaar gegeten. Voor sommige vrouwen was het even wennen om zoveel groenten te eten. Velen waren niet op de hoogte hoeveel groenten er per dag geadviseerd wordt om te eten. Ze hebben geleerd dat je het beste elke dag kunt ontbijten en dat er variatie in de voeding moet zijn. Na de vakantie zal er een vervolg komen op dit programma.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met:

Stichting Netwerk
Hafsa Abdellaoui
Sociaal Werker
Tel: 0229-212587
www.netwerkhoorn.nl