Skip to main content
| NPOsport | Nieuws

Sportbestuurder centraal bij Hoorns Sportcafé

De bekende business consultant Dirk Bader presenteerde op donderdagavond 27 oktober het eerste Hoornse sportcafé. Ook was daar Luther R Brinkmeijer NOC*NSF als procesbegeleider. De avond werd georganiseerd in het clubhuis van de West-Friese Hockeyclub (WFHC). Ruim veertig bestuurders luisterende aandachtig naar de inspirerende woorden van Dirk Bader. De organisatie van het Sportcafé was in handen van het Kernteam Hoorn Sportakkoord in samenwerking met de verenigingsadviseur Mike van Mierlo en Jordi Meester adviseur lokale sport.

Door drukte op de A7 was de gastspreker Dirk Bader iets vertraagd, maar zijn energie was er niet minder om. Zo vertelde Dirk Bader enthousiast over zijn ervaringen als business consultant en wist daarbij dwarsverbanden te leggen met de georganiseerde sport in Hoorn. De aanwezigheid van afgevaardigden uit het welzijn, een sportondernemer én de wethouder sport werden als positief gezien.
Dirk Bader toonde zich onder de indruk van de vorderingen die in de Hoornse sport worden gemaakt. Hij had zich verdiept in het lokale sportakkoord “het lijkt wel of de verenigingen en organisaties de afgelopen jaren steeds dichter naar elkaar zijn toegegroeid. Met de komst van het Hoorn sportakkoord zijn er verschillende mooie initiatieven ontstaan waarbij er goed wordt samengewerkt”.  Bader benoemde de afname van vrijwilligers wat een zorg is. Bestuurders in de uitvoering als valkuil. Besturen is visie hebben en richting geven. Besturen is nodig en leuk. Brinkmeijer confronteerde de aanwezigen met wat een visie kan zijn, de persoonlijke invulling en beleving.  Er werden wel wat noten gekraakt.  Zeer inspirerend om weer volgende stappen te kunnen zetten.

Even na 22.00 uur werd het Sportcafé afgesloten met een drankje en hapje aan de bar, waarmee een einde kwam aan de zeer geslaagde avond bij de WFHC.
Voor meer informatie over wat het Hoorn Sportakkoord voor u kan betekenen verwijzen wij graag door naar de bovenstaande menu opties. Of stuur een bericht naar