Zondag wandelingen door Hoorn

Badge Toegekend: ja

Iedereen die zich op zondag verveelt, kan zich opgeven voor een rustige wandeling door het mooie Hoorn. De start is om 12.00 uur op de Roode Steen. U krijgt professionele begeleiding en er wordt gewandeld in een rustig tempo dat iedereen die een beetje kan lopen makkelijk kan bijhouden.
Twee gidsen wandelen ook mee en vertellen wat over het leven in de middeleeuwen of leggen iets uit over de oude gebouwen die u tegenkomt.
Even uit de zondagse sleur weg en andere mensen ontmoeten. We hopen u te verwelkomen op de Roode Steen op zondag om 12.00 uur. Na afloop nog even napraten bij een kopje koffie.

Aanmelden
U kunt zich tijdens kantooruren aanmelden met telefonisch 0229-239447
of via E-mailadres:

 • Hits: 641

Funkey kinderen groep 1-2

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Voor kinderen uit groep 1 en 2 is er Funkey bij WFHC. Om 4- 5- en 6 jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Funkey heeft als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen. Het doel van Funkey is terug te vinden in de naam: FUN in goed leren bewegen is KEY. Het gaat dus om méér dan hockey; het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Hiermee willen we bijdragen aan de motorische ontwikkeling van onze jongste generatie.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Jongste Jeugd-coördinator van de WFHC. 

 • Hits: 645

Actieve wandelroute door Hoorn

De website www.beweegroutehoorn.nl is een officiële website van gemeente Hoorn, gemaakt in samenwerking met de deelnemende organisaties van de beweegroute. De gemeente Hoorn is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan deze actueel, juist en toegankelijk te houden. Kom je iets tegen dat niet correct is of verouderd? Of heb je suggesties voor verbetering? Neem dan alstublieft contact op via de website van de beweegroute.

 • Hits: 665

Healthy Kids Risdam Noord

Youtube URL: https://www.youtube.com/watch?v=lyuPnIV1g4o&t=17s
Badge Toegekend: ja

In oktober heeft de gemeente Hoorn een project genaamd Healthy Kids georganiseerd waarbij zoveel mogelijk sportactiviteiten buiten schooltijd werden aangeboden voor basisschoolkinderen uit de omgeving. Hovocubo heeft met plezier hier een bijdrage aan geleverd door een aantal trainingen / clinics te organiseren.

Onder leiding van jeugdtrainer Rachid Uad hebben een aantal kinderen kennis gemaakt met zaalvoetbal en zijn deze kinderen op een andere manier dan gebruikelijk in beweging gekomen. Het was leuk om de schoolkinderen enthousiast te krijgen en we hopen op een vervolg in de volgende editie van Healthy Kids Risdam Noord.

Dit project in Risdam Noord is mede mogelijk gemaakt door de vakleerkrachten van basisscholen de Rank, Flierefluiter en KlimOp in samenwerking met Stichting Netwerk. Ook de verenigingen in de buurt zoals voetbalclub HSV Sport, zaalvoetbal HOVOCUBO, sportondernemers Moves en Generation Gym hebben hierbij een belangrijke bijdrage geleverd.

 • Hits: 788

Zoek je sport op Hoornbeweegt.nl

Youtube URL: https://youtu.be/n3Jn0mrx8O4
Badge Toegekend: ja

Sinds januari 2021 is deze website hét platform van jong en oud voor alle sportieve, creatieve en welzijnsactiviteiten in Hoorn. Dit jonge platform helpt organisaties om hun aanbod in de spo(rt)lights te zetten! Inwoners zullen op deze website op zoek gaan naar sport en cultuuraanbod in onze gemeente. Mocht uw vereniging nog niet bekend zijn met het platform, surf dan snel naar www.hoornbeweegt.nl en meld je aan.

Op dit moment hebben meer dan 30 aanbieders zich aangemeld op hoornbeweegt.nl en er zijn al meer dan 160 activiteiten aangemaakt! Wellicht heeft u eerdere correspondentie gemist vanwege de vakantieperiode of andere bezigheden. En natuurlijk begrijpen wij dat het in de huidige situatie voor u als vereniging lastig is om activiteiten in te plannen. Toch willen wij het belang van aanmelding voor het platform benadrukken. U bent dan zichtbaar op de aanbiederskaart en ook vindbaar voor alle inwoners.

Voordelen
Naast het feit dat uw vereniging wordt opgenomen binnen de sociale kaart, is het tevens mogelijk om als vereniging direct activiteiten te plaatsen op de website van hoornbeweegt.nl. Zowel activiteiten voor (alleen) de eigen leden en/of een behoeftepeiling te doen naar een activiteit zonder datum. Het platform beschikt over een eigen inschrijfsysteem dat direct gekoppeld is aan de aanbieder. De vereniging kan dus zelf haar aanmeldingen bijhouden en daar waar nodig bijsturen.  U heeft zelf de controle van inschrijving tot uitvoering. Ondanks alle coronamaatregelen is het zeker de moeite waard om alvast met de website aan de slag te gaan. U legt dan ook direct een mooie basis om straks, als er weer meer 'mag', de mogelijkheden van de website optimaal te gaan benutten.

Aanmelden vereniging en activiteit
Is uw vereniging nog niet bekend op www.hoornbeweegt.nl, begin dan bij stap 1.

Mocht u wel al een login hebben van de website (omdat u bekend bent met bijvoorbeeld Noordhollandactief.nl) dan kunt u beginnen bij stap 5.

 1. Ga naar www.hoornbeweegt.nl.
 2. Klik op: Registreren Aanbieder.
 3. Selecteer de Gemeentenaam.
 4. Vervolgens vult u alle gegevens in en klikt u op opslaan
  (sla stap 5 over, wanneer u reeds bent ingelogd) Aanmelden activiteit.
 5. Ga naar de website www.hoornbeweegt.nl en log in
 6. Klik op de button Activiteit toevoegen. (Zie hieronder het instructiefilmpje).
 7. Kies voor ‘Gemeente Hoorn' en daarna 'een project'. Vul de overige velden in en klik op opslaan.

Alle stappen doorlopen? De activiteit is toegevoegd! Uitdraaien van deelnemerslijsten, verplaatsingen van deelnemers, betalingen en het versturen van mails kunt u hier allemaal zelfstandig regelen.

Vragen?
Heeft u vragen? U kunt deze stellen aan Suzanna Deckers en Eefje Sok via .

 • Hits: 717
© Vision. All rights reserved.
Powered by smackitcreations.com.

nieuwsbrief