Skip to main content

Project samen fit voor vrouwen

  • Badge Toegekend: ja

De afgelopen 20 weken hebben ruim 30 vrouwen meegedaan aan de activiteit ‘Samen fit voor vrouwen’ in wijkcentrum Kersenboogerd, een samenwerkingsproject van Stichting Netwerk, de buurtmoeders en Generation Gym. Dit project is opgezet omdat veel vrouwen vaak niet weten hoe zij fitter kunnen worden en/of hoe zij gezonder kunnen leven.
De deelneemsters hebben hard gewerkt aan het vergroten van discipline, motivatie en hun zelfvertrouwen. Daarnaast is er gewerkt aan het hanteren van een gezonde leefstijl zoals: gezonde voeding, hoe om te gaan met stress en vooral plezier hebben met elkaar.

Shirley en Kristy van Generation Gym hebben elke week een uitdagend programma neergezet. De lessen bestonden uit een warming-up, grondoefeningen gericht op spieren, rek- en strekoefeningen, boksen/kickboksen en er is aandacht besteed aan de coördinatie, gezonde leefstijl en zelfvertrouwen.

De vrouwen hebben ook meegedaan aan de gezondheidscheck. Sommige vrouwen hadden een zorgelijk uitslag zoals: een te hoge cholesterol, slappe bekken of overgewicht. Tijdens de lessen is hier regelmatig aandacht aan besteed en het resultaat mag er wezen! Vele vrouwen hebben aangegeven dat ze tussen de 2 en 6 kilo zijn afgevallen. Ze voelen zich sterker, hebben minder pijn aan hun lijf, ervaren minder stress, slapen beter, voelen zich energieker, hebben na het sporten meer zin om actief bezig te zijn en bewegen elke dag meer dan ze in het verleden hebben gedaan.

Naast sport zijn er ook kooklessen gegeven die gericht waren op gezonde voeding. Na het koken hebben we heerlijk met elkaar gegeten. Voor sommige vrouwen was het even wennen om zoveel groenten te eten. Velen waren niet op de hoogte hoeveel groenten er per dag geadviseerd wordt om te eten. Ze hebben geleerd dat je het beste elke dag kunt ontbijten en dat er variatie in de voeding moet zijn. Na de vakantie zal er een vervolg komen op dit programma.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met:

Stichting Netwerk
Hafsa Abdellaoui
Sociaal Werker
Tel: 0229-212587
www.netwerkhoorn.nl

  • Hits: 578

Zondag wandelingen door Hoorn

  • Badge Toegekend: ja

Iedereen die zich op zondag verveelt, kan zich opgeven voor een rustige wandeling door het mooie Hoorn. De start is om 12.00 uur op de Roode Steen. U krijgt professionele begeleiding en er wordt gewandeld in een rustig tempo dat iedereen die een beetje kan lopen makkelijk kan bijhouden.
Twee gidsen wandelen ook mee en vertellen wat over het leven in de middeleeuwen of leggen iets uit over de oude gebouwen die u tegenkomt.
Even uit de zondagse sleur weg en andere mensen ontmoeten. We hopen u te verwelkomen op de Roode Steen op zondag om 12.00 uur. Na afloop nog even napraten bij een kopje koffie.

Aanmelden
U kunt zich tijdens kantooruren aanmelden met telefonisch 0229-239447
of via E-mailadres:

  • Hits: 1219

Funkey kinderen groep 1-2

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Voor kinderen uit groep 1 en 2 is er Funkey bij WFHC. Om 4- 5- en 6 jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Funkey heeft als doel om kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen. Het doel van Funkey is terug te vinden in de naam: FUN in goed leren bewegen is KEY. Het gaat dus om méér dan hockey; het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Hiermee willen we bijdragen aan de motorische ontwikkeling van onze jongste generatie.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Jongste Jeugd-coördinator van de WFHC. 

  • Hits: 1261

Healthy Kids Risdam Noord

  • Youtube URL: https://www.youtube.com/watch?v=lyuPnIV1g4o&t=17s
  • Badge Toegekend: ja

In oktober heeft de gemeente Hoorn een project genaamd Healthy Kids georganiseerd waarbij zoveel mogelijk sportactiviteiten buiten schooltijd werden aangeboden voor basisschoolkinderen uit de omgeving. Hovocubo heeft met plezier hier een bijdrage aan geleverd door een aantal trainingen / clinics te organiseren.

Onder leiding van jeugdtrainer Rachid Uad hebben een aantal kinderen kennis gemaakt met zaalvoetbal en zijn deze kinderen op een andere manier dan gebruikelijk in beweging gekomen. Het was leuk om de schoolkinderen enthousiast te krijgen en we hopen op een vervolg in de volgende editie van Healthy Kids Risdam Noord.

Dit project in Risdam Noord is mede mogelijk gemaakt door de vakleerkrachten van basisscholen de Rank, Flierefluiter en KlimOp in samenwerking met Stichting Netwerk. Ook de verenigingen in de buurt zoals voetbalclub HSV Sport, zaalvoetbal HOVOCUBO, sportondernemers Moves en Generation Gym hebben hierbij een belangrijke bijdrage geleverd.

  • Hits: 1477

Actieve wandelroute door Hoorn

De website www.beweegroutehoorn.nl is een officiële website van gemeente Hoorn, gemaakt in samenwerking met de deelnemende organisaties van de beweegroute. De gemeente Hoorn is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan deze actueel, juist en toegankelijk te houden. Kom je iets tegen dat niet correct is of verouderd? Of heb je suggesties voor verbetering? Neem dan alstublieft contact op via de website van de beweegroute.

  • Hits: 1326